עם יועץ תיירות אתה אף פעם לא לבד

זה זמן רב שקיימת שחיקה מתמשכת במעמד סוכני הנסיעות. התחרות מול אתרי האינטרנט המספקים מנועי השוואות מחירים בין חבילות נופש וטיסות ובראשם “גוגל פלייטס” אשר אמורה להיכנס בקרוב לשוק, הינם רק חלק מהסיבות לשחיקה הקיימת ואף צפויה להימשך גם בעתיד.

ההכרזה הרשמית על מיתוג מחדש של סוכני הנסיעות נערכה בכנס חיפה ה- 3 לתיירות, במסגרתה הכריז מנכ”ל התאחדות סוכני הנסיעות בישראל יוסי פתאל, אודות מיתוג מחדש של סוכן הנסיעות ל ‘יועץ תיירות’.

“חברות התעופה וכל ספקי התיירות מנסים למרר את חיי הנוסעים כדי שלא יבינו כלום. אם אדם מחפש מחיר – אני לא חבר שלו. אם הוא רוצה מישהו שיעזור לו להבין מה קורה בג’ונגל – אני החבר הכי טוב שלו” הסביר פתאל במהלך הכנס.

למעשה המהלך של יועץ תיירות אינו מהווה רק מיתוג מחדש לסוכני הנסיעות, כי אם תיאור תפקידו החדש של יועץ התיירות. בעידן בו כלל המחירים פרוסים וידועים לכל, סוכן הנסיעות כבר איננו הגוף המחבר בין התייר הפוטנציאלי ליעד הנופש שברצונו להגיע. תהליך המכירה ללקוח זמין רובו ככולו ברשת ותוך קבלת מחירים אטרקטיביים במיוחד, הנובעים משיקולי עלות מול תועלת ומיקור חוץ של רבים משירותי התיירות והפיכתם לזמינים ברחבי הרשת.

מהו אם כן עיקר עבודתו של יועץ תיירות?

מעבר לידע הרחב והמקצועיות שיש ליועצי התיירות, אחד מהיתרונות הבולטים ברכישת מוצר תיירות הוא העבודה מול גורם אנושי. בעידן בו הכול אלקטרוני ומתוזמן דווקא המענה האנושי מקבל יתרון על כלי העבודה האחרים. כשנוסע נמצא מעבר לים האפקט הפסיכולוגי מקבל משמעות חשובה. בין אם אתה איש עסקים מנוסה או תייר ותיק, תמיד תרצה לשמוע קול מוכר ובשפה מוכרת כשפספסת טיסה, כשיש טורנדו וכל המטוסים מקורקעים, כשהמלון שהזמנת מסתבר כאורוות סוסים, או סתם אם נחתת בארה”ב והבנת שהוויזה שלך כבר לא בתוקף, הסבר מפורט על טיול מאורגן לסין וכדומה. כל אלו אינם מקרים דמיוניים. אלו הם רק חלק קטן ממגוון ‘ההתקלות’ בהם נתקל יועץ תיירות מדי יום ביומו. התאחדות סוכני הנסיעות פתחה לפני מספר חודשים קבוצה בפייסבוק בו מוזמנים הסוכנים השונים להתייעץ ולהיעזר בידע המקצועי של חברי ההתאחדות. מבט קליל בתכנים שעולים בקבוצה זו מספיק בכדי להבין את הבקשות, הטענות והמקרים בהם נתקלים יועצי התיירות מדי יום ביומו.

באופן אירוני, עיתוי המיתוג מחדש הינו כמעט ‘בדקה ה- 90’. מעבר לעובדה שענף התיירות מתנהל לעיתים כקרב פינג פונג המתנהל ע”י הצרכן בהשוואות מחירים לטובת סגירת העסקה, הרי שהתייר הישראלי מחפש אחר יעדים חדשים ומרתקים. בעוד תחומי תיירות עוברים לרשת הרי שתחומים אחרים נפתחים ודורשים מענה של יועץ תיירות.

לאחר שכבר קיבלו את הגזרה של זמינות המחירים וביצוע הזמנת שירותי תיירות ישירות ברשת, השכילו סוכני הנסיעות להגדיר מחדש את תפקידם כיועצי תיירות המעניקים לא רק מחיר כי אם שירות, זמינות, יצירתיות ואף אוזן קשבת ועצה טובה לאדם מעבר לים. ניצול האמצעים האלקטרונים העומדים לרשות הצרכנים יכלו להוות לעזר ליועצי התיירות.

אודות מחבר הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *