טיפים להגנה על המחשב לנוסעים לחו”ל

קרדיט תמונה: מעבדות קספרסקי
קרדיט תמונה: מעבדות קספרסקי

תקופת הקיץ… תקופת חופשים, נסיעות וטיולים. מעט קשה להעמיס את הראש בנסיעה במחשבות מסובכות כמו אבטחת המחשב האישי. וחבל, כי פושעי הסייבר פועלים ללא חופשות והפסקות.

ראיין נראין – מומחה לאבטחת מידע של מעבדת קספרסקי, אירח בוידאו-קאסט שבועי שלו “Lab Matters” את סטפן טנסי – חוקר אבטחה בכיר שסיפק כמה עצות לנוסע המתמיד והבטוח מתמיד. אז איך שומרים על המחשב הנייד ועל המידע בדרך.

  1. ההמלצה הראשונה… אל תאבדו את המחשב. הכוונה היא לאובדן פיזי , היו ערניים היכן המחשב שלכם בכל נקודת זמן ואל תשאירו את הנייד במקום בו המחשב הנייד יכול “לקבל רגליים”. אם אין צורך מיידי במחשב לעבודה – השאירו אותו בחדר.
  2. עצה שנייה למקומות הומי אדם – תנו מבט מסביב, ודאו שאף אחד לא מציץ מאחורי גבכם ובוחן את הסיסמאות שאתם מקלידים?
  3. אם כבר השארתם את המחשב בחדר במלון – ודאו שהמחשב יהיה כבוי ולא מחובר לרשת ציבורית.
  4. יש לכם מידע חשוב במחשב? עדיף שיישמר תחת סיסמה או יקודד.
  5. מעולם אל תחזיקו מידע רגיש במחשב בודד, נסו לגבות את המידע (ועדיף לא באותו המקום שבו נמצא הנייד) – במשרד, בענן או אפילו בבית.
  6. נסו להימנע מגלישה במחשבים ציבוריים בעניינים עסקיים. נסו להימנע מחוק “הדקה האחרונה” שבו המשתמש פותח את המחשב בשדה התעופה ל- עוד מייל, מצגת או גלישה באתרי חדשות.
  7. השתמשת במחשב ציבורי בבית המלון או אינטרנט קפה? – ודאו לצאת מכל החשבונות הדואר או מהאתרים המצריכים שם משתמש (תתפלאו לדעת כמה אנשים שוכחים לעשות זאת).
  8. שימו דגש מיוחד על בטחון השימוש בדואר אלקטרוני. האי-מייל – זה המסלול הנפוץ ביותר לסכנות סייבר, פישינג ומעשי נוכלות ממוחשבת אחרים, שרבים מהם מופצים דרך דואר זבל. אגב בתקופה זו של השנה כמות דואר הזבל לרוב עולה ויחד איתה גם כמות נתוני משתמשים שנגנבים מן המחשבים שלנו. אז עצה נוספת היא הימנעות מלחיצה על קישורים לא ידועים או פתיחת מכתבים ממקור לא ברור.
  9. נסו לעדכן את מרבית התוכנות הקריטיות על מחשבכם. נוכלי הסייבר תוקפים בדרך כלל  פרצות בתוכנות יומיומיות. מפתחי התוכנות עמלים מדי יום בכדי “לאתר ולהשמיד” את פרצות האבטחה באמצעות עדכוני אבטחה חדשים.  חשוב לעדכן את המערכת גם לפני הנסיעה וגם לאחריה.
  10. עדיף שלא להתקין תוכנות חשודות במהלך נסיעה או טיול – התקנה במצב של נסיעה יכולה להיות מעשה שלא הוקדש לו זמן ראוי. אם כבר החלטתם להתקין תוכנה – עדיף שתסרקו את הקבצים באנטי-וירוס בטרם התקנה.

אודות מחבר הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *