כאשר הולכים לחופשה זה לא אומר שחייבים לעצור לחלוטין את כל שגרת החיים. בחופשה בדרך כלל נרצה לעשות “סטופ” ללחצים, לעבודה ולשאר הדברים שמוציאים אותנו מאיזון נפשי וגופני. למרות זאת, נראה שאנשים רבים עושים חופשה גם מהפעילות הגופנית במקום לאמץ אותה להיות חלק אינטגראלי מהחופשה.
למה כדאי להמשיך לעסוק בפעילות גופנית גם בעת החופשה ?
התשובה – הרבה פעמים החופשה עצמה היא זאת שמוציאה אותנו מאיזון גופני. לעתים, גם אנשים אשר נוהגים להתאמן דרך קבע במועדון הכושר ולאכול באופן בריא בשגרה פשוט מפסיקים לחלוטין לעשות זאת במסגרת החופשה, ומסיימים את הנופש עם קילוגרמים עודפים ואף עם תחושת כבדות.. האם זאת הדרך לסיים חופשה אשר אמורה “לאזן את הגוף והנפש”?
אז כיצד עושים זאת ?
שמירה על הכושר והבריאות במהלך חופשה אינה משימה קשה כל כך ויכולה להפוך את החופשה ואת החזרה ממנה לטובה, קלה ושמחה יותר.
חדר כושר – כמעט בכל בית מלון מודרני בעולם יש חדר כושר (קטן או גדול, מיושן או משוכלל). מספיק שתבקר חצי שעה עד ארבעים דקות בחדר הכושר לאימון קליל המשלב הליכה ואימון משקולות מתון על מנת ש”תוכל להגיד” שעשית פעילות גופנית בחופשה. הביקור הקטן הזה בחדר הכושר יכול לשמור עליך במסגרת הפעילות עליה כל כך הקפדת בשגרה. פעמים רבות יש בחדר הכושר מדריך כושר או אפילו מאמן כושר אישי שיכול ללוות אותך במסגרת הפעילות.
טיול המצריך פעילות – חופשה לא חייבת להיות, אוכל, שתייה, הופעה ושינה.. ניתן לבצע פעילות גופנית טובה גם כחלק מהטיול עצמו. טיול מודרך למשל בו משלבים הליכה רבה בתוך עיר או מחוצה לה הוא בהחלט פעילות גופנית נחשבת.
אופציה נוספת היא לנסות להשתמש פחות בתחבורה ציבורית בתוך עיר הנופש כאשר המרחקים קצרים (כן אני יודע קנית כרטיס שבועי למטרו..) ובכל זאת, אם תלך ברגל, גם תשרוף קלוריות וגם תראה בסופו של דבר יותר!
השתתפות בפעילות ספורטיבית “מקומית” – הנה דרך מקורית לבצע פעילות שהיא חלק מהתרבות של המקום. לדוגמא, בטיול האחרון שלי לאוסטריה נתקלתי בתופעת ה”הליכה נורדית” אשר תופסת תאוצה גם בישראל כעת. זאת דוגמא טובה מאוד לאופציית הכושר במסגרת טיול תוך למידת התרבות המקומית.
חופשה נעימה (ופעילה !)
הכותב הוא מאמן כושר אישי ומנהל אתר המאמנים האישיים גוף1.