“יומן הקפטן, זמן חלל 1312.4: הבלתי יאומן קרה. ממולנו זיהינו אותות מצוקה מספינת חלל שנעדרת כבר למעלה מ- 2 דורות. מה קרה לה? האם מדובר בהזהרה שהם השאירו אחריהם?” התוכנית הראשונה של סטאר טרק, אי שם בשנות השישים של המאה הקודמת, הייתה שיא הדמיון האנושי. תוכנית מדע בדיוני אשר תיארה את החיים במאה העשרים ושלוש. מי תיאר לעצמו אז, שפחות מחמישים שנה לאחר מכן, המציאות תשיג (לפחות בכל הנוגע ליומן המסע) את הדמיון?
נראה כי טיולים וסמארטפונים נועדו זה לזה: הניידות והזמינות של הסמארטפון, הצורך במידע ושירותים שונים בטיול. אז מה הן האפליקציות המובילות בשוק המיועדות לטיולים?
יומן מסע והסמארטפון
המצאת הסלולאריים היוותה מהפכה בכל הקשור לתקשורת ניידת, למשל – בטיולים. המחשב הנייד הכניס מימד חדש לעניין, אבל בגלל משקלו מחד וחוסר היכולת שלו בתחילת הדרך להתחבר לאינטרנט מאידך – מהפכה של ממש הוא לא יצר. ואז הגיעו הסמארטפונים. השילוב המושלם של טלפון, מחשב, GPS, מצלמה, רשמקול וחיבור לאינטרנט והפכו את יומן הקפטן של הסטאר טרק למיושן.
קחו לדוגמה את אפליקציית ה- GPS LOG. כבר לא באמת צריך לציין את המיקום, התאריך והשעה. היומן הזה עושה זאת אוטומטי עבורכם. מדובר באפליקציה אידיאלית לטיולים. לעתים, מרב חוויות זיכרונות הטיול דוהים. באמצעות יומן המסע הזה קל מאי פעם ליצור ולשמר זיכרונות בזמן אמת. כניסת יומן אוטומטית מזהה את מיקומכם, ואפשר בקלות לצרף לה תמונות ,תגים או טקסט. לאחר הטיול, היומן משמר באופן מושלם את כל מה שעשיתם בטיול, ואפילו יראה לכם כיצד לחזור למקומות שהזכרתם או לשתף בחוויות את החברים מפייסבוק, טוויטר או בדוא”ל. תוכלו לבחור לשתף בחוויות של כניסת יומן, או את הטיול כולו.
כל יומן מתחיל בדף הראשון
לפני שיוצאים לטיול צריך לתכנן: מה כדאי לראות בכל מקום? איך מגיעים ממקום למקום? איפה כדאי להתאכסן ובאילו שעות פועלת הרכבת או האוטובוסים? אפליקציות שונות נותנות בדיוק את השירותים האלו.
- איפה מטיילים פה? – לפני כל דבר אחר צריך להחליט לאיפה מטיילים. אפליקציות מובילות לבחירת מסלולי טיול בארץ הן האפליקציה Tiuli של אתר למטייל, ו- iTiul. באייטיול תוכלו גם לשמוע מדריך וירטואלי בסיורים שונים והיא אינה מחייבת חיבור לאינטרנט בזמן הטיול. אפליקציית טיולי אמנם אינה כוללת מדריך וירטואלי אולם היא כוללת עושר מידע על מבצעים, אירועים, פסטיבלים ואטרקציות שונות ברחבי הארץ. אפליקציה מעט שונה היא אפליקציית מסלולרי שגם היא מציעה עושר של מסלולי טיול ואטרקציות. האפליקציה, כפי שניתן לקרוא עליה בכתבה באתר feeder, פותחה על ידי מכון המחקר “מדע ים המלח והערבה” ומעבר למסלולי הטיול היא מציעה שירות ייחודי של הצעת מסלולים בהתאם למיקום הנוכחי של המטייל. נסעתם שעתיים רק כדי לגלות שהאתר אליו נסעתם סגור? לא נורא, בדיקה קצרה תספק אתרי טיול חליפיים באזור גם אם לא התכוננתם לכך מראש.
- אפליקציות ניווט – אפליקציית הניווט המובילות משתמשות ביכולות ה- GPS של הסמארטפון בשילוב עם הקישוריות לאינטרנט. בכל רגע נתון תוכלו לקבל לא רק הוראות דרך אלא גם התראות על מכמונות מהירות, דיווחי תנועה ופקקים והצעות לדרכים חלופיות. מרבית האפליקציות גם יראו לכם מקומות עניין באזורכם. אפליקציות הניווט המובילות כוללות את Waze, גוגל מפס, iGo, ועוד.
- תחבורה ציבורית – אם אינכם מצוידים ברכב פרטי, אפליקציות שונות יעדכנו אתכם בלוחות הזמנים העדכניים של הרכבות והאוטובוסים, למשל האפליקציה של רכבת ישראל.
- איפה ישנים פה? – אפליקציית צימר וויקאנד של דפי זהב מציעות שלל הצעות לגבי הצימרים בהם תוכלו ללון, כולל מידע על מבצעים והנחות. באפליקציית צימר גם תוכלו לבחון תפוסה ולהזמין חדרים ישירות מהסמארטפון.
- מכירים את הצמח הזה? – מגדירי צמחים כבר לא מחייבים שליטה מוחלטת באנטומיה של הפרח – תמונה שווה אלף מילים. מדריך כזה ניתן למצוא למשל באפליקציית טיולי.
- המדריך הווירטואלי – בחרתם מסלול או אתר? למה שלא תבחרו גם מדריך ווירטואלי אשר ידריך אתכם באתר, יספר את הסיפורים המסתתרים מאחורי המבנים, ואת ההיסטוריה של האתר. מדריכים כאלו ניתן למצוא באפליקציית iTiul או באפליקציות דפי זהב דוגמת האפליקציה “תל אביביות”.
מידע נוסף על אפליקציות לטיולים, נופשים ולשאר שימושים, ניתן למצוא באתר feeder.