מאת: נופש ישיר
ארצות הברית היא יעד הטיסה הפופולארי ביותר מישראל. בכל יום מימות השבוע ממריאות מנתב”ג טיסות ישירות לארצות הברית. טיסות לניו יורק, הנוחתות בנמלי התעופה קנדי שבקווינס וניוארק שבמדינת ניו ג’רזי הסמוכה, הן המבוקשות ביותר, אולם בנוסף להן ממריאות מישראל טיסות ישירות לאטלנטה וטיסות ללוס אנג’לס. נוסף על כך קיים קו טיסות סדיר לטורונטו שבקנדה השכנה וישראלים רבים בוחרים בטיסה לארה”ב הכוללת עצירת ביניים באחד מנמלי התעופה באירופה, משיקולי מחיר, נוחות או חברות במועדוני הנוסע המתמיד הבינלאומיים.
ארצות הברית היא יעד אהוב, אולם ההגעה אליה מתישה ומפרכת. משכה של טיסה לניו יורק מתל אביב מגיע ל-12 שעות. טיסה ללוס אנג’לס אורכת כ-16 שעות וטיסה לארה”ב עם חניות ביניים עשויה לארוך יום שלם. המעבר בין אזורי הזמן השונים, השהייה בחלל קטן, צפוף ולפעמים רועש במשך שעות ארוכות עלולה להיות חוויה קשה גם לרגוע מבין הנוסעים. עם זאת, קיימות דרכים שונות להקל על הגוף ועל הנפש בעת טיסה טרנס-אטלנטית, דרכים שיעזרו להעביר את הזמן בצורה נעימה יותר.
ראשית, מקום הישיבה. אם אתם בוגרים, בריאים, נכונים לעזור במקרה של אחת מהצרות הנידונות בסרט ההדרכה במטוס ומוכנים לשלם תוספת מחיר על הזכות למתוח את הרגליים, ניתן להזמין מראש מושב ליד דרכי החירום. במידה ואינכם כשירים או מעוניינים בכך או במקרה שהמושבים הללו כבר נתפסו (יש יותר ביקוש מהיצע במושבי החירום), עדיין ניתן לבחור את מקומות הישיבה. חברות התעופה מעודדות צ’ק אין והזמנת מושבים מוקדמים, המקצרות את הליך קליטת הנוסעים בשדה התעופה. כדאי לבקש מסוכן הנסיעות לשמור מקום או לעלות לאתרי חברות התעופה ולבצע את ההושבה דרך האינטרנט, בייחוד אם נוסעים ביחד עם חברים או בני משפחה. לשבת בנפרד בטיסה לקפריסין זה דבר אחד, אבל להעביר 16 שעות במרחק 20 שורות מהחברה זה כבר עניין אחר (ולא, לא “יהיה בסדר”. לא כדאי לסמוך על טוב הלב של הנוסעים האחרים). איפה לשבת? זה עניין של העדפה אישית. מושב החלון אידיאלי עבור מי שלא קם הרבה ומתכנן להעביר את שעות הטיסה בשינה. המעבר – לפעלתנים שמעדיפים לשוטט ברחבי המטוס, ולאלה שלא ששים להידחק בין רגליהם של השותפים לשורה.
שנית – הארוחות. אותן חמגשיות שמעבירות את הזמן במהלך הטיסה. אם אתם צמחונים, שומרי כשרות, אלרגיים או סוכרתיים, יש להזמין את הארוחה מראש במהלך הזמנת כרטיס הטיסה ולוודא כי הזמנת הארוחה המיוחדת רשומה על כרטיס הטיסה. חברות התעופה לרוב לא דואגות לארוחות רזרביות. באותו עניין כדאי להצטייד מבעוד מועד בחטיפים או בפירות יבשים למקרה והרעב מקדים את הדיילות. מומלץ להכניס לתיק העלייה למטוס מסטיקים או סוכריות מציצה שיעזרו למנוע לחץ באוזניים במהלך ההמראה והנחיתה. הימנעות מקפאין בימים שלפני הטיסה ובטיסה עצמה תקל על הג’ט לג והימנעות מהאלכוהול הזול שמוגש במטוס תמנע הרגשה רעה באופן כללי.
אנשים נוטים ללבוש את מיטב מחלצותיהם לכבוד טיסה. זהו שיקול הגיוני עבור הטסים לפגישת עסקים באתונה או במילאנו, אבל לא עבור מי שעומד להעביר שעות ארוכות בטיסה לניו יורק או שיקאגו. לבשו בגדים נוחים, מכנסי טרנינג, חולצה רפויה ונעלי בית. את הבגדים הייצוגיים הכניסו לתיק והחליפו אותם אחרי הנחיתה. הגוף שלכם יודה לכם, בייחוד כפות הרגליים שמתרחבות במהלך טיסה.
חפצים ועזרים נוספים להעברת הזמן:
· נגן מוסיקה. דאגו לטעון אותו או להצטייד בסוללות רזרביות לפני הטיסה. נשמע טריוויאלי, אבל זה נשק יעיל להתמודדות עם התינוק הצווח מאחור אם עם חבורת התיירות הטעונות באדרנלין וקפאין.
· ספר. אם אינכם תולעי ספירה ביום יום, לא תהיו קראנים גדולים במטוס – פנקו את עצמכם במגזינים איכותיים או קראו את מדריך הטיולים. אם כלכלת חנויות הספרים המשומשים נסמכת עליכם, בחרו בספר קליל יחסית. קרוב לודאי שתנאי הטיסה לא ייטיבו עם המאמצים לקרוא סוף כל סוף את יוסף ואחיו של תומס מאן. ספרי טיסה מכונים כך מסיבה טובה, רק לא לבחור ספר על אסונות תעופה או טרור אווירי…
· מסיכה לעיניים ללינה רצופה שאינה תלויה בהרגלי הקריאה של השכן למושב או בסדר היום של הדיילים.
· מטליות לחות ומטליות עם חומר חיטוי ניתן להשיג היום באריזות אישיות; להתרעננות במהלך הטיסה ובנחיתה.
אם זה אפשרי, תכננו שהיום-יומיים הראשונים אחרי הנחיתה לא יהיו גדושים בפעילויות והשתדלו לא להתרחק מהמלון או מקום המגורים בו אתם מתאכסנים, כדי שאם תתעייפו תוכלו להיכנס למיטה במהרה.
נסיעה טובה!
פרטים אודות מחבר המאמר:
אתר האינטרנט והמוקד הטלפוני של חברת נופש ישיר מציעים את כל שירותי התיירות המוצעים לקהל הישראלי ומתמחים בחבילות נופש בחו”ל, טיסות לחו”ל, מלונות בארץ ודילים לרגע האחרון.
מקור המאמר: http://www.reader.co.il/article/40010/כיצד-להתכונן-לטיסה-לארהב